Vinul alb se
potriveste cu carnea alba. Aceasta este o abordare clasica si bine
stiuta cu care nu poti da gres. Lucrurile se complica, insa, atunci cand
avem de a face cu mancaruri elaborate, cu o multitudine de condimente
si ingrediente. In special preparatele bucatariei Fusion (care imbina
elemenete ale bucatariei traditionale din mai multe zone) ne pot da
batai de cap.
Salatele de cruditati sau legumele gatite la wok, aproape crude in interior, cu sosuri usoare sau carne alba, se asociaza cu vinurile albe tinere, lejere si proaspete, de exemplu Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Riesling Italian sau Aligote.
Preparatele cu sosuri grele sau sosuri albe si care au la baza carne de
pui sau de peste, fructe de mare sau crustacee, ba chiar carne de
curcan, prepelita sau iepure, sunt mai bine puse in valoare cu vinuri corpolente, complexe si maturate in butoaie speciale de stejar. Astfel de vinuri sunt Chardonnay, Viognier, Rhine Riesling sau Feteasca Alba.
Daca preparatele din carne alba au in componenta si sos de rosii, sos de
vin rosu sau sosuri brun se recomanda evitarea vinurilor albe si
servirea unui vin rosu foarte lejer, precum Pinot Noir, Gamay sau
Babeasca Neagra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu