miercuri, 22 martie 2017

Asocierea Vinului Alb

Vinul alb se potriveste cu carnea alba. Aceasta este o abordare clasica si bine stiuta cu care nu poti da gres. Lucrurile se complica, insa, atunci cand avem de a face cu mancaruri elaborate, cu o multitudine de condimente si ingrediente. In special preparatele bucatariei Fusion (care imbina elemenete ale bucatariei traditionale din mai multe zone) ne pot da batai de cap.
Salatele de cruditati sau legumele gatite la wok, aproape crude in interior, cu sosuri usoare sau carne alba, se asociaza cu vinurile albe tinere, lejere si proaspete, de exemplu Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Riesling Italian sau Aligote.
Preparatele cu sosuri grele sau sosuri albe si care au la baza carne de pui sau de peste, fructe de mare sau crustacee, ba chiar carne de curcan, prepelita sau iepure, sunt mai bine puse in valoare cu vinuri corpolente, complexe si maturate in butoaie speciale de stejar. Astfel de vinuri sunt Chardonnay, Viognier, Rhine Riesling sau Feteasca Alba.
Daca preparatele din carne alba au in componenta si sos de rosii, sos de vin rosu sau sosuri brun se recomanda evitarea vinurilor albe si servirea unui vin rosu foarte lejer, precum Pinot Noir, Gamay sau Babeasca Neagra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu